Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: escape sequence is invalid in character class at offset 4 in /var/www/wasaaby.dk/public_html/wp-content/plugins/resume-builder/includes/class.resume-builder-enqueues.php on line 59
October 30, 2018

“Det er en hønen eller ægget situation…” En lille reflektionsblob.

Hvor ofte har du ikke hørt den?
Spørgsmålet stammer selvfølgelig fra “Hvad kom først – hønen eller ægget?” Et lidt pudsigt og måske naivt spørgsmål, som bruges til, at illustrere “hvordan ved vi om vi gør det ene eller det andet først?”
Men der er altså et svar. Ægget kom først. Og forklaringen bag er, at to hønselignende væsner på et tidspunkt har produceret et æg, som har indeholdt første eksemplar af det, som genetisk set var det vi i dag kalder for en høne.
Og hvorfor er det overhovedet vigtigt?
Fordi næste gang du står og tænker: “Hmm. Det er hønen eller ægget, hvad skal jeg begynde med?”, så kan du tænke på ovenstående. Og så kan du videre tænke:
“Af ægget kom det, som blev det jeg kender. Hvad skete før ægget? Der skete noget lignende, men ikke helt det samme.
Hvorfor var det ikke helt det samme? Det var fordi udgangspunktet var et andet.
Og gennem flere generationer af hønselignende væsner, ændrede væsnerne sig, så de til sidst blev det vi i dag kender, som høns.”
Med andre ord: Der var noget. Det var et udgangspunkt, som godt nok var noget andet. Men der var et udgangspunkt. Og det var der, fordi noget engang skete. Det blev ændret via handling (reproduktion). Så kom nye væsner til. Og sådan kørte det, og kører stadig. En dag ligner hønen ikke den høne vi har i dag. Men lige nu gør  den.
Du kan dermed sige, at hvis du ikke ved hvad du skal starte med, så skal du starte med, at gøre noget.
At gøre noget fører til noget andet. Og til sidst når du frem til et resultat, som du forventer og accepterer. Det er ikke sikkert det forbliver sådan. Men det er måske også ligegyldigt, engang i fremtiden.
Det kan man så også bruge en høne og et æg til.
Now go do the funky chicken.
Share

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *