August 15, 2018

Fars italienske kødboller i tomatsauce (yummy, ikke for dyrt, lille indsats)

Baggrund

Jeg synes egentlig ikke det er så interessant at lave mad. Men jeg vil gerne lave god mad når det er, så er der da en mening med det 😉 Jeg faldt tilfældigt over Marcella Hazan’s opskrift i Flipboard.
Jeg søgte efter “verdens bedste italienske kødboller” og faldt over den opskrift, hvor jeg bare tyvstjal den del om kødbollerne.
Så kombinerede jeg det. Og vupti, fremragende mad, som ikke kræver stor indsats, og oven i købet heller ikke er voldsomt dyr.
Sauce (5-6 personer) (tyvstjålet fra Marcella Hazan’s klassiske opskrift på tomatsauce)
  • 4 dåser økologiske flåede tomater á 200g.
  • 2-3 spsk smør pr. dåse flåede tomater.
  • Et stort alm. løg pilles og skæres i to halvdele.
  • 3-4 pressede hvidløg.
Brug krydderier efter hvad du synes. Jeg har det med, at putte en bouillon terning i, lidt salt, noget oregano, basilikum og måske timian.
Samtlige ingredienser i en gryde (som er stor nok til også, at kødbollerne kan være i saucen).
Skal bare stå og simre.

Kødboller (5-6 personer)

Tyvstjålet fra https://sarahsmadlykke.dk/2016/06/02/verdens-bedste-italienske-koedboller-i-tomatsovs/. Der er også et forslag til en anden sauce end den jeg laver.
  • 1 kg hakket oksekød
  • 3-4 fed hvidløg (presset)
  • 100 gr revet parmesanost
  • 3 æg
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • peber
  • 1 spsk oregano
  • 20 blade frisk basilikum (hakket fint)
Bland det hele i en skål, så det hele er godt rørt sammen. Lav små kødboller (lidt mindre end en golfbold).

Overordnet fremgangsmåde

  1. Lav saucen som det allerførste. Lad den stå og simre mens du går i gang med kødbollerne.
  2. Lav kødbollerne. Når de er færdige, skal de bare i saucen, rå.
  3. Lad det hele stå og simre i min. 45 minutter. Men jo længere jo bedre (siger jeg uden at vide om en dag måske er for meget 😉 – det har jeg ikke prøvet)
  4. Når det skal serveres, tag de to halve løg ud af gryden.
Hvis man laver det uden kødboller bliver det bare en fremragende pastasauce, og så gælder det stadig, at det godt må stå og simre i så lang tid som muligt. Men der er intet krav om 45 minutter, det er mest af hensyn til, at kødet bliver varmet ordentligt igennem.

View this post on Instagram

It became this. #nailedit

A post shared by Jacob Saaby Nielsen (@jsaaby) on

 

Share

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *